Cu/despre mine.., Favorite

Lucruri mărunte/Romantism eşuat

14/02/2015

Romantism

Photo credits: Rares CRM

– Mary trezeşte-te! Hai că îţi umblă cineva la Bubu(nume de cod ptr Matiz)spuse mama cu panică în voce.
Buimacă mă ridic din pat şi plec spre geamul unde mama stătea pândar după perdea şi analiza ce se întâmpla pe lângă maşina mea.
-Am vrut să dau cu cartofi după ei dar am rămas fără! spuse mama avand o privire de William Wallace (Braveheart, film 1995) .

Privesc spre geam şi zâmbesc, ştiam cine e dar nu ştiam ce vrea să facă. Era Marius şi punea la cale ceva şi m-am bucurat că nu a apucat tată să facă piaţă altfel tot romantismul momentului ar fi fost stricat de un cartof bine plasat de mama. Nu e glumă, deşi nu vede bine mama e unul din cel mai buni deţinători de ”noroc chior” şi spun asta ptr că de fiecare dată când a vrut să altoiască pe cineva cu un cartof a reuşit la fix deşi era atât de întuneric afară că până şi bufniţele se plângeau că e prea întuneric.
A două zi, în mânerul uşii de la maşină trona un trandafir 🙂

Alta dată:

Stăteam la căldurică în casă şi mustăceam ca după fiecare întâlnire, pe scară auzeam zgomot şi mi-am dat seama că e cineva care merge pe patru cărări pentru că procesul de urcare era chiar greoi şi sunetul nu înceta să se oprească. Primesc un telefon :”Ieşi până la uşă”.. ies şi când ce să vezi, Marius tocmai îmi adusese o prăjiturică mică în formă de inimă. Planul iniţial fusese să-mi lase prăjitura la uşă şi să fugă dar când şi-a dat seama că e posibil ca treaba asta să nu iasă bine când vecinul ”buclucaş” avea să treacă pe lângă uşa mea a renunţat.

Gândindu-mă acum la toate aceste tentative de gesturi romantice care au fost brusc întrerupte, zâmbesc. Şi atunci am zâmbit şi am apreciat gesturile la fel de mult deşi poate pentru bietul Marius nu a fost la fel de amuzant. Îţi dai seama cum e să plănuieşti în detaliu un act romantic că mai apoi visele să ţi se năruie datorită unor factori involuntari de  voinţa ta.
Poate asta e explicaţia faptului că următorii 5 ani petrecuţi alături de el nu au fost atât de încărcaţi de momente romantice, ori planurile i-au fost năruite, ori nu a mai încercat de frica eşecului.

Va aştept poveştile în comentarii 🙂

Later edit: Îmi retrag cuvintele, din când în când îi mai iese câte un moment romantic 🙂

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

14 Comments

 • Reply Pato Basil 14/02/2015 at 18:46

  nu pot sa povestesc asa ceva, fiindca am avut numai parte de chestii “deziluzionate” cel putin. =))

  • Reply Cris-Mary 15/02/2015 at 09:50

   🙂 inteleg 😀 nu insist 😀

   • Reply Pato Basil 21/02/2015 at 15:16

    e dificil cand nu esti inteles de femei :D, oricum ar fi daca iubesti ti se pare romantic si un servetel daruit intr-un fastfood… mi s-a intamplat. Si poate fi catalogat un gest vulgar…un buchet de trandafiri nemaipomenit.
    Nu pot sa inteleg ce gandesc unele femei.

 • Reply Natural 15/02/2015 at 12:11

  N-am avut intamplari de-astea, dar stiu un prieten care-si “netezea” drumul. Cand avea in vizor vreo tipa, prima data ii ducea flori mamei acesteia 🙂

 • Reply Claudiu 15/02/2015 at 14:21

  După mine Dragobetele are o oarece semnificaţie, V-day mereu mi s-a părut un kitsch.

  • Reply Cris-Mary 15/02/2015 at 15:50

   Eu m-am decis sa accept orice sarbatoare fie ea de la noi fie de la altii pentru simplu motiv ca viata e prea scurta si orice motiv de sarbatoare e bine venit. A nu se intelege insa ca sarbatoresc toti sfintii din calendarul ortodox:)

   • Reply Claudiu 15/02/2015 at 19:38

    Aha, păi săracu’ Marius are de tras, că urmează Dragobetele, 1 Martie, 8 Martie, Florii, iepuraşul, ziua ta, abia când o da căldura se mai linişteşte un pic 😀

 • Reply addicted 18/02/2015 at 10:26

  Bai, mie-mi place cand se chinuie. :)) Chiar de nu-i ies, pentru ca mai mereu ii stric planurile, ma incanta tentativele. Ca si in cazul vostru, sunt memorabile si amuzante!
  Ma bucura totusi faptul ca nu le face cand le fac toti ci ori de cate ori simte si Slava Domnului simte des. :))

 • Reply Ana Q. 19/02/2015 at 11:40

  Pfff… la mine cel mai “esuat” moment dintr-asta a fost anul trecut in preajma 1-8 martie cand El Hombre mi-a comandat de pe net flori sa mi le trimita la birou. Numai ca era vineri si eu m-am invoit sa merg in oras cu fetele (oops!) pe la ora 15:00.
  M-a sunat omul cu florile i-am zis ca nu sunt la birou, evident nu le putea tine pana luni asa ca i-am dat adresa de acasa. Cand am ajuns, pe la ora 8-9 florile erau deja acasa, in vaza, preluate tot de.. El Hombre! *fail*

 • Reply Mâzgălica 03/03/2015 at 18:38

  Mi se par romantice eșecurile de acest gen, de fapt nici nu le consider eșecuri ci mai degrabă planuri care merg în altă direcție decât cea prevăzută.
  Eu am pățit ceva de genul când mi-a oferit inelul de logodnă. Planul lui era să mi-l pună pe deget când dorm, și dimineață să mă trezesc cu surpriza pe inelar. Numai că în loc de inelar a nimerit arătătorul, iar eu îl simțeam incomod, așa că pe la vreo două noaptea m-am trezit. Oricum, surpriza și bucuria au fost destul de mari, indiferent de oră 🙂

 • Reply Ana 18/05/2015 at 17:11

  Analizand povestioara ta, imi dau seama ca si ei barbatii se confrunta cu o gramada de sentimente… Incearca sa ne surprinda placut, sa se ridice la standardul de “Fat Frumos calare pe un cal alb… “. Dar toate aceste incercari pot avea ca rezultat, esecul… de cele mai multe ori, datorita noua finalul nu este tocmai cel scontat. Gandeste-te cum ar fi fost pentru Marius daca ai fi aruncat cu cartofi in acea noapte ?!!! :)))

 • Reply Weebly 29/06/2015 at 09:56

  Supertare! Amuzamentu-n floare! 🙂

 • Reply MonteroVet 21/08/2015 at 19:03

  Frumoase gesturi… Imi trezesc si mie amintiri:)

 • Leave a Reply