Postari vechi ..oldies

Ce faci daca vine sfarsitul lumii?

28/12/2009

Vii in Romania ..pentru ca noi suntem cu 100 de ani in urma fata de ceilalti !

Si pe buna dreptate daca stai sa te gandesti la cozile lungi pe care le gasesti la orice birou plin cu functionari … Cozi … Va amintiti cand stateam cumintei cu 2 sticle de lapte la coada .. Nostalgica de fire azi ..probabil ma ucide mintal caldura din birou ..mi-am adus aminte de acele vremuri cand stateam la cozi .. Imi amintesc perfect acel chiosk mic de lapte de unde cumparam 2 sticle de lapte , 2 pachete de unt si o inghetata vafa .. sau chiar doua vafe pentru ca eram prinsa pe picior gresit mereu cand jucam ‘”verde stop’’ cu prietenii mei .. si atunci trebuia sa-mi platesc datoriileJ
De neuitat sunt si cozile de la paine . paine calda de plevnei cand mergeam si cumparam 1 paine si jumatate si mereu speram sa taie atunci jumatatea ..nu sa fie una taiata de ceva timp .. cum domnule ..o piane jumate?! ..oare ce era in capul parintilor J.. al statului .. Cozile de la ulei erau cele mai frumoase si lungi .. oau ..imi amintesc cum dupa ore imi pune mama sacosa ..ma plasa la coada si pleca sa-si faca treaba .. Bucurie nespusa cand zaream cate un copil din clasa de la mine sa mai povestim una alta ..
Imi amintesc cozile care le facem in librarii la inceputul anului cand ma duceam sa-mi cumpar manuale si alte lucruri necesare activitatilor scolare … si bineinteles cutiile de creta pt scoala ..eram sefa clasei si trebuia sa procur creta atat de necesara ..
Mi-am ascuns in minte aceste momente si brusc s-au declansat acum ..
Nu era oare mintea mea de copil mai curata pt ca vedeam doar lucruri frumoase la televizor si distractia maxima de care beneficiam era in fata blocului cand jucam ‘’n’’ jocuri fara a ne plictisi niciodata de ele …
Acum , dupa ce ca suntem cu 100 de ani in urma mai suntem si o natie de …………………….. nu-mi place sa adresez cuvinte urate …asa ca am sa va las pe voi sa completati punctele cu ce doriti ..dupa bunul plac ..
Ne-am prostit cu totii si la ce bun?!

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

No Comments

Leave a Reply