Advertoriale si campanii

Ce faci cand ai nevoie de bani?

10/12/2014

Ce faci cand ai nevoie de bani urgent?

Ca orice om, am trecut cel putin o data prin viata in situatia in care am avut o urgenta si din pacate cei din jurul meu nu m-au putut ajuta. Imi amintesc cateva situatii limita in care era in joc sanatatea mea si din pacate situatia financiara nu era prea roz la acel moment pentru ca eu eram inca in scoala si la handbal si ai mei aveau si cate doua servicii si abia daca reuseau sa acopere cheltuielile si alte lucruri.

La aceea vreme toti prietenii mei erau si ei la randul lor in scoala si nu puteau sa ma ajute prea mult, sau cel putin asta afirmau. Spun asta pentru ca au fost cazuri in care apelul meu catre ei primea o scuza si un refuz pe motiv ‘’nu am nici eu bani’’ dar in cateva zile mi se demonstra contrariul si atunci nu puteam decat sa fiu dezamagita si sa incep sa-mi pun intrebari cu privire la natura prieteniilor mele. Spun asta pentru ca eu de cand ma stiu am ajutat atunci cand am putut insa nu de putine ori aceasta bunatate nu mi s-a intors.

Pe vremea aceea nu existau prea multe solutii de creditare si imprumuturile facute de banci erau greu de obtinut si se faceau pe sume mari. Astazi situatia s-a schimbat si au aparut companii ca Ferratum care te ajuta cu imprumuturi rapide sau cu microcredite atunci cand ai nevoie de o suma modica pentru o problema urgenta de rezolvat care nu mai accepta amanare.

Daca astfel de companii ar fi existat atunci cand aveam nevoie cu siguranta as fi apelat la ele pentru simplu fapt ca mi-ar fi fost mult mai usor si astfel nu as fi ajuns in situatia dureroasa de a amana sa merg sa fac un set de analize la doctor si mai ales de a-mi pune sub semnul intrebarii niste prietenii pe care le aveam.

Am ramas surprinsa intrand pe site-ul celor de la Ferratum (www.ferratum.ro) cat de simpla a devenit aceasta procedura. Imi place mult idee lor de a avea un calculator online care te ajuta, in functie de anumite date pe care le introduci,  sa afli si valoarea care va trebui rambursata catre ei. Mi se pare corect acest tip de transparenta pentru ca nu suport companiile care te indeamna cu sloganuri despre cat de usor iei bani de la ei, te incanta si apoi cand apelezi povestea frumoasa din spate ascunde taxe la care nici nu te-ai fi gandit.

In general cand vorbesc de imprumuturi de orice natura, fie ele si pe sume mici, il sfatuiesc pe cel care face acest imprumut sa fie calculat, sa imprumute exact cat are nevoie si mai ales sa aiba un plan bine pus la punct de restituire. Pentru ca e important si ce se intampla dupa ce iei imprumutul, e important sa iti calculezi veniturile viitoare astfel incat sa nu ajungi iarasi in situatia de a fi nevoit sa te imprumuti pentru a plati un imprumut.

Voi ati trecut prin astfel de momente? Ati luat in calcul o astfel de solutie rapida?

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

11 Comments

 • Reply Cristi 10/12/2014 at 16:59

  E buna solutia pentru cei aflati in nevoie. Si eu i-as sfatui sa se imprumute tot cu sume mici pentru inceput. 🙂

  • Reply Cris-Mary 10/12/2014 at 17:51

   Eu zic ca si pentru inceput si dupa:) Cu cat e mai mare suma cu atat e mai greu de platit.

 • Reply CARMEN 10/12/2014 at 17:05

  este bine când capeti ajutor financiar rapid – mai ales în situatii în care banii sunt necesari pentru a rezolva probleme de sanatate… însa un credit ramâne credit! O datorie care te apasa pâna în clipa în care scapi de ea. Cel mai bine este când primesti sprijin de la o societate caritabila… Dar Lumea, cu toate ca are destui miliardari, mai are mut de învatat si exersat, ca sa poata functiona ideal!
  Sanatate multa, draga mea!

  • Reply Cris-Mary 10/12/2014 at 17:52

   Corect Carmen, din pacate viata uneori te pune in niste situatii in care unica scapare e un credit si atunci consider ca trebuie sa faci unul mic. Eu din fericire am trecut de etapa de viata despre care am povestit si am reusit sa nu-mi fac nici un credit si nici imprumuturi la alte persoane nu am mai facut. Imi este mai bine asa.

 • Reply coco 10/12/2014 at 20:19

  pai toti trecem prin asa ceva…eu devalizez cardul de credit :)…nu faceti ca mine!!!

  • Reply Cris-Mary 10/12/2014 at 22:00

   😀 Ai nevoie de un ”pastrator de carduri” , cineva care sa le tina si sa ti le dea numai in cazuri de urgenta 😉

 • Reply Larisa 11/12/2014 at 10:40

  Pentru sume mici am apelat intotdeauna la prieteni, pentru sume mai mari aveam cardul de credit :)). Nu mai am card de credit de vreo 3 ani :D. Un credit este tot credit, dar inevitabil uneori avem nevoie de el.

  • Reply Cris-Mary 11/12/2014 at 11:15

   😀 E bine ca ai avut prieteni aproape sa te ajute 😀 Cat despre credite sunt de aceasi parere ca si tine:D

 • Reply addicted 11/12/2014 at 13:33

  Dupa cum ziceam si eu, as fi apelat in trecut pentru ca as fi avut nevoie de o astfel de alternativa. Acum nu mai este cazul.

 • Reply Claudiu 11/12/2014 at 20:20

  Am avut acum câţiva ani un card de credit, mi-a dat voie să scot din prima în limita a trei salarii (sau cinci, am uitat), fiind căpcăun i-am cheltuit imediat, asta mi-a plăcut 😀 . După aia a trebuit să-i dau înapoi, asta nu mi-a mai plăcut 😀 Mereu îmi veneau înştiinţări de la bancă “bre Claudiu, vezi bre că iar ia întârziat cu rata, las-o încolo de treabă!”. Până am terminat de dat m-au trecut toate apili, era o grijă în plus, de atunci nici că am mai luat.
  Când am mai avut nevoie am apelat la prieteni, nu am avut situaţii în care să ardă aşa rău încât să îmi fac un credit. Sincer nu ştiu ce aş face în situaţia de care ziceai.

 • Reply DianaEmma 01/01/2015 at 15:38

  Din fericire nu am avut situatii urgente cand inca nu aveam economii puse deoparte. Prefer sa am economii si un fond de urgenta pentru astfel de situatii, vreau sa evit cat pot imprumuturi, carti de credit. Sunt adepta `sa te intinzi cat ti-e plapuma` si `minim 3 salarii puse deoparte pentru zile negre`. Stiu ca nu o sa le pot evita mereu (de exemplu pentru a imi cumpara o casa clar mi-ar trebui credit), dar prefer sa stiu ca am spatele mereu acoperit.

 • Leave a Reply