‘’Caci asa suntem noi.. handbaliste!..Rapidiste! ‘’
Am promis ca voi povesti despre o parte mai mult decat frumoasa a vietii mele si anume despre ce a insemnat viata de sportiva si in special viata de handbalista .
Ca orice poveste trebuie sa gasesc un inceput si inceputul in povestea asta este fanaticul de tata, rapidist convins si fost sportiv de performanta. Inca de mica, tata m-a plimbat cu el pe stadion la meciurile de fotbal sau la volei /handbal .In una din aceste vizite m-a intrebat daca as vrea sa fac un sport si raspunsul copilului rebel a fost ‘’fotbal’’ , cum nu erau prea multe echipe de fotbal in acea vreme si cum urmatoarea dragoste dupa fotbal era handbalul am ales cel de-al doilea sport.
Imi amintesc cu drag prima zi cand tata m-a luat de mana si m-a dus la sala Rapid, erau atat de multe fete , multe incepatoare ca mine si multe avansate. Ce-mi amintesc din aceea prima zi ? Ca m-am distrat terbil de bine si orice exercitiu pe care l-am facut m-a facut sa ma indragostesc si mai tare de acest sport minunat . Am primit in primele saptamani si o porecla , pentru ca fiind multe fete ii era greu antrenoarei mele sa tina minte numele fiecareia ,asa ca imi spunea Codiţă datorita faptului ca imi tineam parul lung intr-o coada impletita. Aceasta porecla mi-a ramas in toti cei 10 ani si chiar aveam profesori la lliceu care imi spuneau asa .
Aceea a fost prima zi din urmatorii 10 ani care au urmat , 10 ani in care am invatat sa muncesc in echipa, in care am simtit ca am o a doua familie la sala , in care orice efort nu era prea greu . Am invatat ca nu exista expresia ‘’Nu pot’’ ci mai degraba este’’ Nu vreau’’. Am trecut prin bune si prin rele si m-am calit inca de mica. Am invatat sa nu-mi fie frica si am invatat sa am grija de mine.
Vorbesc si ma gandesc cu drag la acele vremuri deoarece au fost vremuri asa frumoase din cauza cantonamentelor, meciurilor avute , campionatelor castigate , oraselor vizitate, prieteniilor legate .
Sunt fericita ca am castigat impreuna cu colegele mele doua campionate pe tara de junioare si privesc cu drag cele doua medalii pe care le detin , diplomele si tricourile de campioana. Sunt mandra ca de multe ori am invins in campionat fetele care sunt acum in echipa nationala a Romaniei 🙂
Cris-Mary a fost mereu o nebuna, un copil nebun si de aceea dupa 4 ani in care am stat in teren ca jucatoare de camp, am facut o miscare la care multi nu s-au asteptat , am intrat in poarta si mi-am dorit sa fiu portar. Acolo mi-am gasit locul si era exact ce mi-am dorit sa fiu , un portar nebun 🙂
Nu vreau sa fac prea lung acest post pentru ca nu vrea sa plictisesc si am sa concluzionez spunand ca daca intr-o zi voi avea un copil , cu siguranta acesta va face un sport de echipa pentru a-l ajuta sa se dezvolte si sa se formeze.
Voi reveni cu povesti legate de viata de handbalista si am zeci de intamplari frumoase, inclusiv batai.. da da .. vedeti bine.. batai 🙂 Eram nebune si eram destul de hulite din cauza ca eram rapidiste, pentru ca mereu ne huleau cei din sala facand paralela cu echipa de fotbal. Nu mai vorbesc ca la un moment dat la un meci in Slobozia se striga dupa noi : ‘’Ciorilor!huoo! Cioara’’ si exasperata fiind m-am intors catre badea Gheorghe care striga la mine din tribuna si i-am zis ‘’Unde naiba ai mai vazut tu cioara blonda?’’ ..nu de alta dar eu eram destul de alba la ten si aveam suvinte blonde.
Ei da, sunt povesti multe si le voi scrie cu mare drag, chiar daca e posibil sa am doar un singur cititor la ele (Da Dragos, de tine e vorba 🙂
Pana sa-mi incep eu povestirile, va intreb pe voi ce sporturi ati facut sau ati vrut la un moment dat sa faceti dar nu ati reusit ..
52 Comments
Frumoasa poveste 🙂
Eu nu prea am facut sport la scoala pentru ca mereu am fost data la o parte de restul clasei pentru ca eram mai saraca dar asta e alta poveste.
Oau, o poveste care cred ca e o lectie de viata despre oameni si trairi , m-ai facut curioasa 🙂
Nu e o poveste chiar foarte buna, mai ales ca acele momente m’au facut sa fiu mai retrasa si sa nu am parte de prieteni pe toata durata scolii.
Imi dau seama ca nu e una buna si pentru asta big hug >:D< .. Urmeaza sa va povestesc si despre sacrificiile facute , pentru au fost sacrificii , pentru ca si ai mei nu aveau bani .. urmeaza sa va spun despre cum foloseam adidasii pana degetele dadeau de parchet pentru ca ieseau prin adidasii de slaba calitate.Prima pereche de adidasi de piele a fost ca si aur pentru mine si a fost primita in urma unor eforturi destul de mari ale parintilor...ehe.. urmeaza ..
Am fost la fotbal la Sportul Studentesc pentru o perioada scurta de timp la juniori. Cineva din familie a vorbit cu antrenorul ca trebuie sa fac scoala si nu sport si atunci a inceput marginalizarea mea la echipa. Intr-un final am renuntat singur. 🙂
🙂 Ce tare 🙂 Din ce an esti tu , daca nu sunt indiscreta 🙂 Povestea scoala -sport urmeaza a fi spusa si alte episoade , e greu si cere sacrificii dar le poti face pe amandoua daca iti doresti 😉
Sunt magar mare. 😀
Ei da :)) nu esti magar :))
Iupiiii, multumesc 🙂
Ba sa stii ca eu am vazut ciori (ma rog, tiganci) blonde. Si cu tenul chiar deschis. In Ardeal sunt destule (dar nu prea se compara ‘calitatea’, in Cluj am vazut numai tigani spalati)
:-)))) Ce e interesant e ca taman la Slobozia vi s-a spus ”ciori”. Ca cei din zona sunt suedezi, nu altceva. Ar fi trebuit sa-i dai o minge in mecla.
Intotdeauna postul de portar e cel mai dificil pentru ca orice greseala….se vede si e greu de reparat (aproape imposibil in cazul handbalului). Pe lânga asta, daca un jucator de câmp e in forma slaba mai treaca-mearga, dar daca un portar e slab tremura intreaga echipa. Ca jucatoare de câmp pe ce post ai fost? Pivot?
Eu n-am prea fost interesat de sporturile de echipa si am avut si probleme de sanatate….as fi vrut sa fac arte martiale….pâna la urma am facut câtiva ani de aikido, perioada in care m-am simtit foarte bine, dar aikido nu e chiar ‘sport’, având in vedere ca nu exista competitie.
Dar oare de ce rapidistii sunt facuti ‘ciori’? Indiferent cum ar fi, sa huidui e foarte urât, iti ia din timpul in care ar trebui sa-ti sustii echipa. Si, când e vorba de fete, e chiar penibil.
🙂 Ii dai cititorului ce doreste cititorul:) Acum ca am inceput o sa te saturi de povestiri ..sunt totusi 10 ani 🙂 Din pacate noi erma uneori hulite doar pentru ca ne chema ”Rapid” 🙂 Ca jucator de camp am fost la un moment dat inter cand eu eram incepatoare si eram mai inalta ca alte fete , apoi mi-am cautat un pic locul pe extrema si la un moment adt am ajuns si pivot .. dar postul de portar mi-a adus cele mai multe satisfactii si mingi in fata/burta , degete rupte , nas spart, genunchi rupti de parchet . Uneori ramaneam fara voce de cat strigam la fete:) ..Urmeaza .. to be continued..
Ce mistooooo, nu mi te-as fi imaginat ca handbalista, m-ai surprins placuuuuut! Frumos frumos, felicitari:)
Eu am vrut sa joc fotbal, hi hi, jucam cu baietii in curtea scolii si apoi am prins un mare drag de tot ce tine de minge, fotbal, tenis de toateeeeee :)) dar am crescut, am avut niste pbl de sanatate si m-am lasat, insa sunt mandra ca ma aflu printre putinele fete care stiu sa dea cu piciorul in minge! mwahaha!:D
😀 Da da , join my club 😀 Si care stim ce e un ofsaid :))
daaaa!!!! :))
Zaaaaaau? Ce e un ofsaid? Caz particular. Doi atacanti scapa singuri cu portarul. Cel care are mingea ii paseaza in fatza celuilalt, care inscrie. E ofsaid sau gol valabil?
Bun , am stat si an analizat situatia ta particulara si desi in lipsesc cateva informatii care pot influenta raspunsul meu , cum ar fi locul unde se afla jucatorul de la care a plecat pasa sau momentul plecarii pasei pentru ca ofsaidul se judeca in functie de momentul in care a plecat pasa si nu in momentul in care se primeste pasa atunci cand vorbim de o faza de atac DAR este una din cele mai complexe intrebari si una din cele mai discutate pentru ca si lasa loc de interpretari. Pentru ca pozitia din care primeste pasa cel de-al doilea jucator este de asemenea importanta si poate influenta decizia arbitrului.. ca poate ala nu avea nici o treaba cu meciul si isi lustruia ghetele prin teren cand s-a trezit cu pasa .. Asadar, cate goluri i s-au furat lui DInamo din astfel de faze ? 😛 A se observa ca evit sa dau un raspuns pentru ca parca imi lipsesc ceva informatii 🙂 si in plus cand vezi e altceva decat sa-ti imaginezi o situatie 🙂
Foarte fain articolul. Si sora mea a facut handbal. Simpatica intamplarea de la Slobozia 🙂
Multumesc de aprecieri Ema, bine ai venit si te mai astept in vizita 😉
6 comentatori in afara de Dragos,asadar macar sase am citit 😛
Sa stii ca mi-au dat lacrimile.
>:D< FJ 13 , nu de asta povestesc, ca sa se lase cu lacrimi ..uoff>:D<
super povestea… copil neaparat trebuie sa faci, nu “daca”.. ca si asa fac pirandele cate 4-5 odata, voi chiar vreti sa ajungem minoritari ? :))
🙂 Tibi , ai dreptate , trebuie sa facem copii 🙂 Dar 4-5 nu pot..e prea mult 🙂
Pai sport ai facut. Daca faci unul o sa vezi ca 4-5 o sa fie floare la urechec 😀
Am facut si eu din fericire tot handbal vreo 7 ani la CSS Medgidia, am si eu intamplari unele frumoase altele triste. Nu am reusit performanta de a castiga macar o medalie, in schimb m-am multumit cu faptul ca la scoala generala si apoi la liceu eram unu din cei mai bine priviti elevi :-“
Super:) E frumos sportul , cu bune si rele ..nu conteaza ..e frumos ..
“Si nu dă Doamne nimanui, viața handbalistului” astea erau vorbele care le spuneam cu totii dupa ce ieseam de la un antrenament epuizant.
😀 Exact, e cantecul de cantonamente 🙂
Am facut si eu o perioada handbal, chiar in prima zi am incasat o minge(venita cu putere) in fata si bineinteles am fost plina de sange. Mai drag mi-a fost inotul, iar preferatul absolut a fost tenisul. 🙂
Da da da .. 10+ pentru tenis 🙂 L ainot ma abtin caci nu stiu sa inot deci nu pota vea o parere :))
Sporturi nu prea am făcut, nu prea eram atletică în copilărie, poate și din cauza grijii excesive pe care mi-o purta mama. Am tatonat în generală cu voleiul dar cum în liceu nu aveam cu cine juca, am abandonat.
Acum sunt înnebunită după tenis 😀
PS Și eu sunt rapidistă, moștenire de familie. Mă trag din bunic CFRist 😛
😀 Frumos si tenisul si ma bucur ca nu sunt singura rapidista 🙂
Admiratie pentru cei care practica sport de performanta.
In RO, insa, este o mare problema atunci cand vine vorba de sport si nu de fotbal.
Investitiile sunt minime, sacrificiile sunt maxime. Se cere performanta fara a avea o baza reala de la care sa se plece.
Suferim la capitolul investitii in sport. Suferim la capitolul mentalitate. Suferim la nivelul intelegerii sportului ca un mod de viata, nu ca o afacere.
In RO, sportul cunoscut este fotbalul, desi performantele sunt inexistente.
Am intrebat intr-o zi, o prezentatoare de sport, cine a castigat liga campionilor la Cricket Twenty20! Habar nu avea ca exista acest sport.
De aici pleaca totul. De la informare.
Te salut.
Ai dreptate Costin , asa a fost mereu, prea putini promoveaza si altceva in afara de fotbal.
Daaa! Am citit cu drag postul asta din cauza ca si eu am facut tot handbal si mi-a placut la nebunie toata perioada aia, desi destul de scurta din cauza firii mele bolnavicioase… Totusi, cu toata medicamentatia si injectiile ce-au urmat n-am regretat niciun moment petrecut in sala aia. 🙂 Oamenii de-acolo au fost singurii care ma strigau pe celalalt nume (din cauza ca mai erau nspe Andree) si chiar imi placea! Parca suna altfel din gurile lor. :))
Hehehe..foarte fain >:D<
Un articol de nota 10+ bravo. Eu am jucat rugby la Slobozia. 😀 da, pe vremea liceului. Mai mult de plictiseala dar si pentru faptul ca este un sport dur si aveam ciuda pe niste colegi care si ei jucau rugby.
Si unde altundeva puteam sa ma razbun fara sa para ca le port pica? La RUGBY direct 😀
Nu am continuat pentru ca am avut si inca am probleme cu inima.
Deci inca un fost sportiv in gasca, frumos sport si rugby , am avut multi prieteni care il practicau 😀 Multumesc de apreciere !
Acum ai probleme cu articulatiile mainilor? ca eu din cauza handbalului dupa ce am tercut de varsta de 30 de ani am devenit foarte bun meteorolog. Simt in articulatiile mainilor orice schimbare a vremii… cu toate astea e cel mai frumos sport de echipa.
😉 La mine genunchii si degetele rupte de la maini tin oloc de meteorolog. Ramai cu destule sechele dupa un sport .. dar merita 😉
Am facut tir sportiv si apoi rugby (pana pe la 21 ani). Si acum imi lipsesc amandoua.
Te cred , si mie 🙂
Un copil nebun si talentat, un berbec inimos pe care il voi vedea marti. 😀
Yeyyy:D
Chiar, pe ce post ai jucat?
Hellooo .. extrema si inter dar finalul a fost portar ..e o poza cu mine in poarta in post 😛
Eu am jucat centru (nr. 11 si 12) si in ultimul timp ma antrenam pentru demi de melee (nr. 9, vezi pe goagal), dar e f. dificil, daduse si studentia peste mine… 🙂
[…] două ori şi în ambele cazuri am fost în interes de ‘’serviciu’’ , adică am fost în cantonament cu echipa. Datorită acestui lucru am avut ocazia să străbat zona la picior chiar dacă de cele mai multe […]
[…] . Eu am o viteză de reacție extraordinară şi asta pentru că ani de zile am fost portar de handbal, ceea ce mi-a dezvoltat viteza de reacţie şi o atenţie distributivă foarte bună, mai mult […]
[…] din ciudateniile copilariei mele. Asta poate si din cauza faptului ca eram ocupata cu scoala si cu handbalul. Am vazut un film serile acestea care mi-a adus aminte de acest lucru. In copilarie imi amintesc […]
Foarte frumos! Felicitari! Poate ne spui intr-o postare si de ce te-ai lasat.
Eu n-am facut sport de performanta dar imi place sa joc baschet, fotbal, tenis (si de masa si de camp) si volei. Handbal cred ca n-am mai jucat din liceu, cand era obligatoriu. Oricum este mai greu sa joci handbal in afara scolii, comparativ cu fotbal, volei, tenis sau basket.
Imi place sa urmaresc meciurile de handbal ale Oltchimului si ale nationalei feminine.
Hmm, a fost un mix de accidentare si alegerea intre scoala si sport…am preferat scoala…era un viitor mai sigur…ani de zile insa nu am fost in stare sa ma mai uit la meciuri de handbal pt ca ma apuca plansul..
Te cred cu privitul la meciuri … Oricum si scoala a fost o alegere buna. Se vede din scris 🙂 Spor(t)!
Frumoase amintiri! O să ai ce povesti, peste ani…copiilor…nepoţilor…