Diverse

Secretele Vaticanului-Bernard Lecomte

26/05/2011

Această carte a fost tentantă după ce am vizitat Roma în urmă cu ceva timp ,parcă mi-am dorit să ştiu mai mult despre lucrurile întâmplate în acel loc încărcat de istorie.

Cred că o parte a curiozităţii s-a datorat şi faptului că sunt  fan al seriei de filme ‘Codul lui Da Vinci – The Da Vinci Code” un film de nota 10 din 10 pe IMDb şi ”Ingeri şi Demoni- Angels and Demons” care se pare că a reuşit să impresioneze mai puţin având doar notă 6.7 pe IMDb.
‘Secretele Vaticanului” este o carte scrisă de Bernand Lecomte, un jurnalist celebru din Franţa care este considerat a fi un specialist în istoria Vaticanului.

Recunosc că am fost mereu fascinată de istorie, poate şi din cauza faptului că l-am avut în liceu ca şi diriginte pe Dl.Cristian Vornicu, un profesor minunat de istorie, care acum este unul din cei care scrie manuale de istorie şi se implică în multe proiecte legate de istorie.

Cartea este clar o carte cu tentă istorică, care ne lasă să pătrundem în lumea aceasta din spatele pereţilor Vaticanului şi ne lasă să vedem ce impact au avut deciziile şi alegerile diverşilor lideri ai Bisericii Catolice dealungul unor perioade destul de importante pentru omenire.

Deşi este o carte istorică cu multe detalii, a reuşit să mă ţină captivată. Faptele sunt relatate în aşa fel încât să dezvăluie ce s-a întâmplat fără a avea o părere personală a autorului asupra acestora si lăsându-ne pe noi să tragem propriile concluzii.

Regăsim informaţii şi despre : Mişcarea Opus Dei, Giulgiul din Torino, Al treilea secret de la Fatima şi Papa Ioan Paul al doilea.

Un alt moment important este şi numirea lui Joseph Ratzinger, actualul Papă, unde primim detalii despre ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise şi despre mersul votului care i-a adus victoria.

Dacă sunteţi interesaţi să vedeţi ce se ascunde în istoria acestui mic stat vă invit să citiţi această carte şi să veniţi cu propriile păreri.

Pentru a nu va pierde timpul căutând vă recomand cea mai simplă cale : librăria online, de unde puteţi să vă comandaţi atât cartea menţionată cât şi  cărţile de mai sus.

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

13 Comments

 • Reply Lillee 26/05/2011 at 20:57

  Si eu sunt fascinata de istorie si din cauza asta o gasesc o carte extrem de interesanta pe care din pacate nu am citit-o inca 🙂
  Si mai pasionata sunt de istoria Frantei, are ceva care ma fascineaza la maxim.

  • Reply Cris-Mary 26/05/2011 at 20:59

   @Lillee : altii cand aud de istorie fug:)) Frumoasa si istoria Frantei : da da 😀

 • Reply Lillee 26/05/2011 at 21:02

  Stiu, dar nu inteleg de ce fug. Eu m-as hrani cu istorie pe paine daca mi-ar permite anatomia corpului uman :))

  • Reply Cris-Mary 26/05/2011 at 21:04

   @Lillee : istorie prin vene..sa curga :D:D

 • Reply Lillee 26/05/2011 at 21:07

  Asa, asa. Incingem o hora istorica? :))

  • Reply Cris-Mary 26/05/2011 at 21:09

   @Lillee: iti spun sincer ca salivam pe ruinele din Roma .. adica mi se parea atat de tare sa fiu acolo prin ramasitele alea pline de secole de istorie .. I was druling ..

 • Reply Claudiu 27/05/2011 at 09:49

  Daca te pasioneaza subiectul, la baza tuturor siropelurilor ulterioare a stat cartea (de studiu si lectura) Sangele sfant si Sfantul Graal, autorii chiar s-au documentat temeinic si au avut si un film la BBC pe tema asta, ori nu orice best-sellerist ajunge acolo.

  • Reply Cris-Mary 27/05/2011 at 09:51

   @Claudiu: multumesc de recomandare , chiar am sa caut sa citesc.

 • Reply Claudiu 27/05/2011 at 10:41

  Recomandarea mea ar fi sa o citesti foarte atent (e concentrata si are multe trimiteri), mie mi-a fost imprumutata in 2006 (cautam informatii despre cruciade) si dupa ce am parcurs-o ala mi-a dat “pentru amuzament” si genul Dan Maroniu, diferenta e vizibila si simtibila 🙂
  Cat despre istorie, Sun Tzu a zis ceva de genul “politica este sora mai mica a istoriei, iar istoria este fiica geografiei”, toate sunt strans legate intre ele.

 • Reply Mari 27/05/2011 at 12:36

  Apropo de Sun Tzu si cartea lui Arta Razboiului mi s-a parut foarte buna . SI daca sunteti va intereseaza putin geopolitica, cartea lui Nixon “Lideri” e foarte buna. E foarte interesanta perspectiva lui asupra unor presedinti ai lumii.

  Si apropo de Dan Brown, cartile nu au mai nimic de-a face cu filmele. Cartile sunt bine scrise, fata de filme care imprumuta ideea principala si cam atat. Dupa parerea mea nota de pe imdb e mare pentru cat de prost e filmul.

  • Reply Cris-Mary 27/05/2011 at 12:37

   @Mari : Yey , multe recomandari bune . Da sunt de acord si ca de multe ori cartile nu au treaba cu filmul si de aceea prefer si sa citesc cartea .

 • Reply Mari 27/05/2011 at 12:40

  Eu incerc sa vad filmul intai si dupa aceea cartea, ca sa nu fiu foarte dezamagita de la inceput.

 • Reply madMe 27/05/2011 at 20:23

  Și eu sunt fascinată de partea asta istorică și mai ales de legende, povestiri ascunse …Merci de recomandare, am notat-o 🙂

 • Leave a Reply