Postari vechi ..oldies

Relatii 2…

28/12/2009

….Alte minciuni sunt spuse uneori si in timpul relatiei , aceleasi motive stau la mijloc , eviti sau nu ai curajul sa spui adevarul … Cele mai triste si periculoase minciuni sunt insa cele in care te minti pe tine …Cum vine asta ? Pey simplu … ti-ai creat o iluzie , un anumit tipar in care incadrezi persoana de langa tine si daca cumva aceea persoana nu se incadreaza sau iese din tipar tu preferi sa inchizi ochii si sa te minti cu scuze de genul :”s-a intamplat o singura data ” , ”de fapt el /ea nu e asa..eu il cunosc”….. Aceste minciuni , cele cand te minti singur, sunt cele mai credibile si spun asta pentru ca pana la urma cine te cunoaste mai bine decat tine ? Tu stii sa te minti cel mai bine astfel incat sa-ti placa … Stand de vorba cu prietenele mele observ ca majoritatea fac asa .. poate de frica de a ramane singure si a-si pierde persoana de langa ele … poate il iubesc pe acel om intratat incat prefera sa se minta singure decat sa vada lucrurile rele si defectele celui iubit .
Este sanatos sa facem acest lucru in timpul unei relatii ? Hmm …aici mi-e greu sa spun ca e bine sau nu .. si eu ma iluzionez uneori si ma mint singura cand vine vorba de anumite defecte ale prietenului meu .. dar mai fac un lucru … Ma mint pe mine frumos si apoi ii reprosez si partenerului ce ma deranjeaza … dar el spune :”da o sa fac ” sau ”o sa incerc sa fac” ..dupa care nu face si eu iar ma mint frumos … Parca m-am saturat de lucrul asta … m-am saturat sa ma mint singura … Asta inseamna ca ar trebui sa accept ca asa e el si gata … insa mi-e greu sa fac acest lucru pentru ca acceptand faptul ca asa e el si nu se poate schimba inseamna sa renunt la o placere a mea ..la un lucru care mie imi aduce bucurie …si aici ajungem la sacrificiu … merita sa te sacrifici pt cel de langa tine ?
Stiti ce e ciudat ..de obicei cer lucruri frumoase si simple ..adica nu-i cer sa dea in cap cuiva sau sa omoare , sau sa imi aduca luna de pe cer .. incerc sa il invat lucruri bune … dar pur si simplu nu vrea sa invete .. si eu ajung iar sa-i gasesc scuze ..si iar ma mint frumos …
Nu ar fi mai usor daca am spune adevarul si am da cartile pe fata ? Nu cred .. uneori adevarul doare mult prea tare si in general nu prea e acceptat usor…

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

1 Comment

  • Reply stefan 31/01/2010 at 10:40

    buun…sti ca se spune ca pasiunea si dragostea nebuna dureaza maxim 2 ani, si e data de o serie de hormoni cu care natura ne prosteste sa ii vedem partenerului de atunci numai calitatile , mai mult decat atat sa il inzestram cu unele pe care noua ne-ar placea sa le aibe. E jocul naturii pt ca noi oamenii sa ne perpetuam specia, ca altfel nimeni nu s-ar mai casatori si nu ar mai face copii:) .Dupa un timp cand nivelul ala nebun de hormoni scade, incepe sa ni se ia valul de pe ochi si sa il vedem pe ala/aia asa cum este….nu face mancare, e prea pasionat de munca…nu mai saruta ca la inceput-sarutul pasional dispare primul intr-o rrel pe termen lung, dar deja suntem dependenti unul de celalt, obisnuinta e a doua natura….si zici dezamagit…sigur si cu urmatoarea/urmatorul probabil voi ajunge in acelasi punct mort.
    De aici ar trebui sa treci la etapa travaliului in care chiar trebuie sa muncesti pt a avea si a intretine o relatie. Lucrurile nu vin de la sine, serios. E o chestie de acceptare a celuilalt asa cum este, a nu incerca sa il bagi in tiparele standard ale tale si sa apreciezi ce e bun si minunat la el. asta in cazul in carenu te-a dezamagit major-gen batut etc..Important intr-o relatie este ca unul sa ofere celuilalt sustinere, sa nu il critice cand e in rahat pana la gat, ca doar de aia sunt unul langa celalt, restul lumii oricum face asta…deci trebuie sa vezi cat te “sacrifici” cu adevarat pt celalt, si sa nu o faci pana la alienarea ta totala.

  • Leave a Reply