Diverse

Odă vouă nevinovatilor !

14/07/2011

Odă vouă nevinovatilor !
Da , am promis mai în glumă mai în serios că voi face o odă acestor  victime inocente care se lovesc zilnic de răutăţile poporului nostru, opoziţiei şi unora din presă.
Aţi ghicit de cine vorbesc? Cum nu , serios , cine sunt batutii soartei care ne doresc binele în acţiunile lor şi noi că nişte tirani adevăraţi ce suntem îi blamăm .
Hai că vă spun acum când încep cu mulţumirile la adresa lor :
Vă mulţumesc  D-le Preşedinte şi dumneavoastră D-lor  Miniştrii  pentru imaginea bună pe care ne-o faceţi când mergeţi în vizite de stat peste hotare, va mulţumesc  pentru deciziile dumneavoastră ne-aţi adus pacea  şi stabilitatea financiară de care aveam nevoie .
Nu m-am simţit niciodată atât de mândră că sunt româncă  că până acum. Sunt atât de fericită când merg în alte ţări şi oamenii se bucură când întâlnesc români .
Am rămas impresionată de sistemul perfect de învăţământ pe care îl avem şi de bursele pe care statul şi dumneavoastră le oferiţi .  Mi se umplu ochii de lacrimi de fericire când îi văd pe bunicii mei bucuroşi că îşi găsesc medicamentele şi au bani să le cumpere .
Ştiţi , mie îmi place să călătoresc, şi am constat cu o imensă plăcere că drumurile noastre sunt printre cele mai bune din Europa , litoralul nostru  oferă atât de multe lucruri frumoase.
Cred că cel mai mult trebuie să vă mulţumesc pentru sprijinul mare pe care ni-l oferiţi nouă, tinerilor căsătoriţi  .. să ai o casă a ta e visul devenit realitate. În curând îmi doresc să aduc un copil în lumea asta minunată pentru că drepturile pe care ni le-aţi oferit sunt pe măsura orelor de muncă petrecute şi cotizaţiilor pe care le-am făcut la stat . Visez cum se va naşte micuţul într-un spital curăţ , visez cum îl voi duce în spaţiile verzi amenajate unde poţi respiră în voie aerul curat , îl voi hrăni cu fructe şi cu legume produse în România , în ţara noastră dragă pe care o conduceţi pentru noi , cei care v-am ales !
Sunt revoltată că oamenii răi , bau bau şi alţii că el se iau de voi , conducătorii noştri perfecţi , care ne oferiţi totul . Ruşine să le fie  lor pentru că fac acest lucru nu văd toate lucrurile bune spuse mai spus! Cred că oamenii ăştia trăiesc în altă ţară nu în România!
Oricum, eu vă stimez şi vă admir pt ceea ce faceţi pentru noi poporul  şi îmi este ciudă că nu sunt Friedrich HA¶lderlin să gândesc o odă în adevăratul sens al cuvântului. Mi-ar luă sute de pagini să pot enumera tot binele pe care ni-l faceţi prin deciziile pe care le luaţi ..
Brusc am simţit o picătură de sudoare care mi-a brăzdat fruntea , am deschis ochii .. ce s-a întâmplat? hmm .. era doar visul unei nopţi toride de vară !!!  O lume de vis …

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

20 Comments

 • Reply Twigg 14/07/2011 at 15:52

  Crissu, stii ce nu-mi place la tine ? R: nu folosesti cuvinte gen biip, biiip, biiiiiiiiiip…

  • Reply Cris-Mary 14/07/2011 at 16:01

   :)) Nu pe blog :)) Sa spunem ca sunt mereu printre randuri 😉

 • Reply realbadpisy 14/07/2011 at 16:34

  oo dap! totul e roz in tara nostra, numai ca noi nu vedem.

  • Reply Cris-Mary 14/07/2011 at 16:42

   Ce marlani suntem .. sa ne luam intruna de niste biete fiinte:)

 • Reply Mărgeluţa 14/07/2011 at 18:36

  Shame on us! Sa nu apreciem noi tot binele pe care ni l-au facut! Din nou, shame on us!

 • Reply Dragos FRD 15/07/2011 at 11:19

  Incep asa, mai dezorganizat. Eu din 2006 m-am jurat ca n-am sa mai calc pe litoralul românesc câte zile oi avea. Si atunci nu era Udrea in guvern. Si nici Boc nu era prim-ministru. Am constatat ca, pur si simplu, serviciile sunt prea infecte (cu foarte putine exceptii), aglomeratia mult prea mare, salvamarii cam obraznici si cam tigani, plaja in principiu mizerabila….dar cam asa a fost mereu, cei de acum n-au facut decât sa ‘conserve’ o stare de fapt.

  Când a fost invatamântul perfect? Când a facut Abramburica licee din toate scolile profesionale?

  Drumuri??? Ah da, uitasem, pe vremea liberalilor sau a pesedistilor s-au facut sute de mii de kilometri de autostrada si au venit astia si le-au stricat.

  Si, daca nu ma insel, esti logodita, nu casatorita…..dar sa revenim, exista un program care se numeste “Prima casa”. Si nu, nu e de pe vremea pesedistilor. Sau a liberalilor.

  Ar fi trebuit sa spui ceva si de faptul ca exista o anumita criza globala. Da, stiu, tot Basescu si Boc sunt de vina si pentru asta. Si Udrea, da.

  • Reply Cris-Mary 15/07/2011 at 11:23

   .. Oda lor !!.. Long live nevinovatii politici din toate timpurile :)) by the way ..nu am dat nici un nume acolo ci doar functii . .Singura aluzie la guvernul de acum e poza D-nei .. dar e o draguta ..doar nu vreai sa-l pun pe Ciorbea…

   • Reply Dragos FRD 15/07/2011 at 12:48

    Asa e, nu-l puteai pune pe Ciorbea. Sau pe Constantinescu. Aia au fost invinsi de Securitate. Basescu a trimis-o in opozitie. Iar liberalii s-au aliat cu ea.

    In lipsa unor valori politice fie si medii (cu câteva exceptii), incerci sa tii partea celui care ti se pare mai putin toxic. De exemplu pentru mine este un mare semn de mirare ca mai multi miliardari tin cu dintii si ghearele de un partid de stânga. Mi se pare a fi cam contra naturii. Adica toxic.

 • Reply Claudiu 17/07/2011 at 13:12

  Orice stapanire a fost pana acum tot la fel de “bine intentionata” a fost cu mici exceptii. Daca imi aduc aminte de acum trei ani (cand economia duduia) astia de acum erau adulati, dar na, acum e criza, bani putini, trebuie sa dam vina pe cineva, eu sunt convins ca oricine era din taberele celelalte facea acelasi lucru, adica beeeeep.

  • Reply Cris-Mary 17/07/2011 at 13:40

   :)Oricare ar fi facut asa pt ca toti isi urmaresc interesele proprii.

 • Reply Claudiu 17/07/2011 at 13:46

  Exact. Adica pentru situatia de astazi nu trebuie sa privim doar la momentul “acum”, e un lant care se intinde pe 20 de ani, toate hotararile si toate deciziile luate de toate personajele de-a lungul timpului au dus la situatia asta, si ce e mai grav, nimeni nu a taiat acest nod gordian.

  • Reply Cris-Mary 17/07/2011 at 13:47

   Si probabil ca nu-l vom taia pt ca noi suntem oameni care analizam si nu actionam … aia e problema noastra..

   • Reply Claudiu 17/07/2011 at 13:52

    Cand esti tinut intr-o cusca actionezi in cei cativa metri patrati de spatiu si poti sa speri ca gardianul va uita sa incuie usa. Tu ai avut vreodata senzatia ca esti intr-un acvariu? Senzatia asta o am de multi ani, mereu revine.

    • Reply Cris-Mary 17/07/2011 at 13:54

     Eu nu , dar asta probabil fiindca am avut sansa sa calatoresc mult si mi-a dat senzatia ca eu singura ma chinui stand aici pt ca lumea e mare si poti merge oriunde fara constrageri daca vrei .

     • Claudiu 17/07/2011 at 14:07

      Nu m-am referit la spatiul fizic, mai pe inteles un fel de Big Brother, ia sa vedem ce mai fac astia? Ne mai distram putin cu ei? Uaaaau! Uite la ala ce face acolo, eu zic sa nu-i mai dam graunte azi…

     • Cris-Mary 17/07/2011 at 14:10

      Ce tare 🙂 Nu stiu , nu m-am gandit la asta , atata timp cat nu mi se ia liberu arbitru si pot sa decid singurica ce fac .. i don’t give a…beeep.. Sincer cred ca astia habar nu au ce viata duce romanul adevarat , ala cu probleme ..odata ajunsi sus sus.. suntem prea neimportanti . DA , poate esti urmarit daca esti o persoana importanta .. dar daca nu esti nu cred ca sunt interesati de viata ta…

 • Reply Claudiu 17/07/2011 at 14:12

  M-am referit doar la senzatia asta, nu am spus ca e o realitate 🙂

  • Reply Cris-Mary 17/07/2011 at 14:14

   Posibil , o sa ma gandesc un pic la asta:)

 • Reply Lillee 17/07/2011 at 17:50

  Normal, totul e bine si frumos dar noi ne plangem. Neamuri proaste ce suntem… Sa ne fie rusine! :))

  • Reply Cris-Mary 18/07/2011 at 08:04

   Ohoo ,…multa rusinica pe capul nostru 😀

  Leave a Reply