Cu/despre mine.., Favorite, Jurnal de călătorie

Jurnal de călătorie- Roma, octombrie 2010

17/05/2011

Am rămas un pic în urmă cu jurnalul de călătorie dar asta din cauza absenţei mele din lumea asta frumoasă. Aşadar m-am decis să recuperez cu două călătorii noi despre care nu v-am povestit. Pentru cei mai noi sosiţi pe blog, puteţi vedea călătoriile mele aici.

Fără a ezita nici o clipă în momentul în care ne-am decis anul trecut să mai vizităm un oraş european am ales Roma ca şi destinaţie. Alegerea a fost făcută pe bază dorinţei noastre comune de a vedea şi de a merge într-un oraş care are multe să ne arate şi Roma este un astfel de oraş.

Am pornit în micuţa noastră aventură şi cineva acolo sus a avut grijă de noi oferindu-ne vreme bună şi soare. Am preferat să folosim pe cât puţin posbili mijlocul de transort în comun şi să mergem pe jos , astfel am avut câteva zile de bătut la picior acest oraş care te întâmpină la orice colţ cu poveşti: poveşti ale trecutului şi poveşti ale prezentului care se îmbină într-un mod atâta de frumos şi sunt acolo pentru ochiul celor care vor să le vadă.

Că şi în exeprienta trecută din Paris, am avut ‘placerea’ de a întâlni şi  ‘frati’ de-ai noştrii care au reuşit din nou prin comportamentul lor să ne facă să ne simţim aiurea. Dar am încercat să-i ignorăm pe cât posibil şi să nu ne fie ruşine că avem aceaşi origine.

Oraşul are tot ce-mi place: are istorie ( ce-mi place mie), are artă, are nou şi frumos, are o eleganţă aparte şi are multe spiritualitate mai ales când intri în mica cetate a Vaticanului care a reuşit să mă imprsioneze la maxim. În ciuda mulţumii din acea piaţă am reuşit să identific o linişte sobră , o linişte care oferea respect locului în care ne aflam . Nu era acel zumzet specific multumilor, toată lumea indiferent de rasă sau apartenenţă religioasă, respecta acel loc fără dar şi poate.

Acum vă las în compania unor poze din miile făcute 🙂 şi vă sugerez să vizitaţi Romă dacă vi se iveşte ocazia, este un YES YES!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARUNCA O PRIVIRE SI PE

facebook comment(s)

19 Comments

 • Reply Dragos FRD 17/05/2011 at 19:47

  Da….am fost in Roma….era pe vremea când Uniunea Europeana era si ea mai in putere si de acolo mi-am cumparat un tricou pe care zicea asa (in engleza): Raiul e acolo unde politia e engleza, mâncarea franceza, motoarele germane, dragostea italiana si totul e organizat de elvetieni. Iadul….e acolo unde politia e germana, mâncarea englezeasca, motoarele frantuzesti (p-asta n-am inteles-o…), dragostea elvetiana si totul e organizat de italieni. Deh….pe atunci inca le ardea de misto…..
  Personal insa am fost cam dezamagit de Roma….cam prea mizerabila si plutea un miros deloc imbietor, pe care mai bine nu-l descriu.

  Multe poze sunt dragute, ai talent….imi place aia cu vânzatorul de tablouri (e teribila, foarte bine incadrata si dinamica) si penultima – aia cu florile.

  • Reply Cris-Mary 17/05/2011 at 21:02

   @Dragos: asa cum spuneam fiecare vede ce poveste vrea:) Eu am vrut sa vad acele povesti care m-au indemnat sa merg acolo. Nu te contrazic, caci si Roma si Parisul au partile lor proaste … dar am vrut sa vad doar frumusetea si partea buna. Cum in fiecare zi inchid ochii si incerc sa vad partea buna din Bucuresti si abea acum cateva seri am reusit sa vad ceva frumos in Bucuresti,un muzeu superb :)Cu pozele , noup ..sunt departe de a avea talent, am ochi pt a vedea un moment ”bun” de poza dar nu le am cu partea de tehnica..din pacate desi am un aparat bunicel el sta mai mult pe auto si nu pe manual.

 • Reply bibabum 17/05/2011 at 21:02

  Frumos in Roma.. ti-a fost lene sa ne povestesti pana acu,?

  • Reply Cris-Mary 17/05/2011 at 21:03

   @Bibabum : nu lene ..dar am avut momentul de ”pauza” la blog:D

 • Reply fj13 17/05/2011 at 22:20

  La fel ca lui Dragos, mi s-a parut si mie, dar am inercat sa vad si partea frumoasa, mai ales cand ma indreptam spre Mihai Viteazul lor 🙂

  • Reply Cris-Mary 17/05/2011 at 22:21

   @Fj13: hehe 😀 Macar un pic acolo a rmas ceva frumos in amintirea ta? :*

 • Reply fj13 17/05/2011 at 22:26

  Multe 🙂

 • Reply Nice 18/05/2011 at 01:54

  Superbe pozele, am si eu o gramda, ca au fost parintii mei in toamna lui 2009 prin toata Italia. Nu ma mai satur sa le privesc. Are dreptate Dragos, esti talentata. 😀 Si foarte draguta. 🙂

  • Reply Cris-Mary 18/05/2011 at 08:51

   @Nice: Multumesc Nice, sunt putine poze din miile facute, pe facebook am mai multe. Aici am urcat cate am avut rabdare;)

 • Reply Andera Y 18/05/2011 at 17:22

  Superbe pozele, insa oricat curaj mi-as face, oricate poze as vedea si oricat de mult mi-ar placea peisajele, tot am o retinere cand vine vorba de Italia… N-as vrea sa ma duc acolo…

  • Reply Cris-Mary 18/05/2011 at 17:26

   @Andera Y : noi am fost exact atunci cand a fost omorata asistenta in statia de metrou. DAr am incercat sa lasam totul la o parte . Apoi am nimerit intr-un metrou plin cu demonstratari si iarasi am evitat sa vb in romana 🙂 Cu toate acestea prefer sa iau partea buna si frumoasa a calatoriilor mele.

 • Reply Bumblebee 18/05/2011 at 17:38

  Ziceai ceva de visat intr-un comentariu lasat pe raposatul…blog! Ei bine cand vad pozele tale, abia astept sa ajung in Europa, si sa o vizitez asa cum trebuia sa o fac de mai demult! Foarte frumos…Dar am o intrebare. Am citit pe un alt blog ca Roma este extraordinar de mizerabila…asa e?

  • Reply Cris-Mary 18/05/2011 at 17:40

   @Bumblebee: dupa cum poti vedea din comentarii cam da , este .. dar sincer acum .nu ma duc sa vad mizeria lor ..sunt satula de a noastra ma duc sa vad ce e dincolo de mizerie. Mizerie am intalnit peste tot pe unde am fost mai putin in Olanda.

 • Reply Margeluta 19/05/2011 at 15:44

  Doamne, ce dor de duca mi-ai facut!

  • Reply Cris-Mary 19/05/2011 at 15:54

   @Margeluta :sa stii ca mi-am facut singura dor de duca..si pe mine m-a lovit 😀

 • Reply Andera Y 20/05/2011 at 13:50

  @ Cris-Mary Si bine faci asa! Eu n-am avut ocazii inca, dar am de gand sa calatoresc si sa vizitez tot ce pot dupa nunta! 😀

 • Reply Secretele Vaticanului-Bernard Lecomte 26/05/2011 at 20:19

  […] carte a fost tentantă după ce am vizitat Roma în urmă cu ceva timp ,parcă mi-am dorit să ştiu mai mult despre lucrurile întâmplate în […]

 • Reply Secretele Vaticanului-Bernard Lecomte | Blog Event 11/12/2011 at 17:41

  […] carte a fost tentantă după ce am vizitat Roma în urmă cu ceva timp ,parcă mi-am dorit să ştiu mai mult despre lucrurile întâmplate în […]

 • Reply Leapsa calatorilor : Prima poza – Cris Mary 05/09/2012 at 13:54

  […] Roma- octombrie 2010 ..o calatorie pe sufletul meu […]

 • Leave a Reply